kwebbel.jeugdsentiment

Nostalgische ontboezemingen

Zoeken ...     

 

Il Silenzio – Nino Rosso

Beoordeel dit nummer met 1 SterBeoordeel dit nummer met 2 SterrenBeoordeel dit nummer met 3 SterrenBeoordeel dit nummer met 4 SterrenBeoordeel dit nummer met 5 Sterren
Loading...
| Geen categorie | 15 herinneringen aan dit nummer

15 herinneringen »

 1. Op dit nummer heb ik mijn echtgenoot ontmoet op 4 september 1965.Wij zijn dit jaar 38 jaar gelukkig getrouwd!

  Comment by Vermeiren Anny | 10 september 2008

 2. Ik hoorde dit op de markt in Cecenatico Italie. Het was toen 46 graden en ik was net in blijde verwachting van mijn innig geliefde dochter. Zij is geboren op 3-3-66.

  Comment by Riet Masson | 24 september 2008

 3. Op dit nummer heb ik en mijn vrouw veel goeie herineringen, veel op gedanst in onze verlovingsjaren (2) zijn nu deze zomer 42 jaar gelukkig getrouwd

  Comment by Albert Welleman | 7 februari 2009

 4. Was het lied op onze trouwdag toen wij de kerk binnen gingen.
  Prachtige klanken weerklonken toen in de kerk ook al is het lied veel meer bedoeld voor de kerk uitgedragen te worden, naar onze laatste rustplaats

  Comment by Joseph Neven | 9 februari 2009

 5. herinner me een vakantie met de jeugdbeweging was toen 19 jaar en ben er nu 62 maar herinner een van onze kampgenoten die speelde op zijn trompet hoog in de bergen van tirool, was een onvergetelijk moment

  Comment by pieters jef | 17 maart 2009

 6. Aan deze song een slechte herinnering, zus haar dochter ( 16 jaar ) die verongelukt is, samen met haar vriendje,( 20 jaar ) in aalst, oost-vl, tesaam begraven en openingslied van uitvaartdienst was dus ” Il selensio “

  Comment by minou | 29 mei 2009

 7. Als kind hoorde ik deze muziek thuis, en ben er dus als het ware mee opgegroeid. Dat geld ook voor de muziek van Andy Williams, Frank sinatra, Al Martino….. Noem maar op. Ik houd nog steeds van al deze muziek. Zoals Nini Rosso Il Silenzio brengt, wordt door niemand geëvenaard. Ik krijg altijd tranen in mijn ogen.

  Comment by Rene | 12 januari 2010

 8. I’ll silenzio een mooie herinnering aan de zomervakantie in Zwitserland (Friedrichshafen, Bodemsee) midden jaren 60.
  Kortgeleden werd dit nummer dus ook gedraaid op de uitvaart van mijn vader omdatdit een van zijn lievelingsnummers was, dus weer om kippenvel van te krijgen
  M Huetink

  Comment by M Huetink | 25 januari 2010

 9. Ik zat in een cinemazaal waar een film gedraaid werd
  met “il silenzio”, het was bij het beeld waar een jonge man
  op een kerkhof werd begraven. De rij voor mij stierf een persoon. Dat heeft mij toen diep geraakt (ik was rond 20 jaar)

  Comment by Lieve | 12 maart 2010

 10. Ik was in 2009 met mijn kinderen op vakantie in België op een camping in La Roche. ’s Avonds om 22.00 uur werd daar altijd deze muziek ten gehore gebracht teneinde de gasten te verzoeken hun geluiden wat te dempen. Ik vond dat een heel speciale en vriendelijke wijze om mensen voor te bereiden op de nacht. Het gaf tegelijk een mooie, ietwat mysterieuze, serene sfeer.
  Dit nummer ken ik nog heel goed uit mijn jeugd en dat maakte het extra bijzonder!

  Comment by Henk | 31 juli 2011

 11. Ik heb Il Silenzio in 1973 in Valkenburg gehoord van trompettist Piet Knarren, ik moet zeggen nog nooit iemand beter horen vertolken, SUPER.

  Comment by klaas wind | 24 november 2011

 12. ik was toen 14jaar en iedere avond hoorde ik dit muziek toen ik buiten stondt tewachten op de thuiskomst van mijn dronke VADER ik vind de muziek machtig maar de pijn is krachtig

  Comment by mia flouwers | 17 mei 2013

 13. wel ik was toen 18 en zat in voorlaatste jaar technische school GITO st amandberg gent.
  Heel mooi sentimenteel nr
  Als hobby heb ik veel nostalgische platen maar ook apparatuur dei nog werkt 🙂

  Comment by jose de boose | 3 november 2014

 14. raar sedert 3 november komt niemand nog op kwebbel??

  Comment by jose de boose | 14 november 2014

 15. Wij waren op vakantie in Valkenburg ( limburg ) 1972 . In dancing Pavillon speelde het orkest E.P.Band met trompettist Piet Knarren. Zoals ik hem Il Silenzio heb horen spelen , zo heb ik het nooit meer gehoord. Ik heb later gehoord dat hij in Duitsland een grote solistische carierre heeft gemaakt. Een geweldig mens en een fantastische trompettist,

  Comment by Henk Vermeren | 15 juli 2016

Verwoord hier ook jouw herinneringen aan dit nummer